top of page

“Mijn levenskwaliteit is aanzienlijk beter”

Adriënne van Beek

Adriënne van Beek heeft sinds 1994 de diagnose ME. Afgezien van een extreme vermoeidheid heeft zij last van allerlei andere klachten die bij dit ziektebeeld horen.
In de tijd dat ze ziek werd was ze als docente werkzaam in het middelbaar onderwijs. Ze heeft met veel pijn en moeite geprobeerd haar baan vol te houden maar ze werd steeds zieker waardoor ze uiteindelijk in 2000 grotendeels in de WAO is terecht gekomen. Momenteel is Adriënne nog steeds werkzaam in het middelbaar onderwijs op basis van twee middagen per week.

Precies een jaar geleden kwam ik door een natuurgeneeskundige in aanraking met geactiveerde zuurstoftherapie.
Ik was zo enthousiast over het effect hiervan dat ik een maand later mijn eigen apparaat heb gekocht zodat ik het dagelijks kon gebruiken. Ik merkte al vrij snel een positieve verandering wat betreft de vermoeidheid en het malaise gevoel na het ondernemen van een activiteit. Na een gewone inspanning was ik normaal gesproken niet alleen uitgeput maar ik voelde me ook behoorlijk ziek. Het ziek voelen, de zogenaamde ME-kater, het gevoel alsof je een zware griep hebt na een inspanning, duurde soms een hele dag. Door deze therapie is dit malaise gevoel weg en herstel ik veel sneller. Ik ben daar zeer dankbaar voor.
Daarnaast heb ik ook duidelijk meer energie gekregen en ik ervaar dat er nu na een jaar nog steeds een soort vooruitgang inzit. Niet alleen is mijn agenda het afgelopen jaar wat voller geworden maar ook merkt mijn directe omgeving dat deze therapie me goed doet en dat ik veel actiever ben geworden. De ziekte is er niet mee weggegaan, ik heb nog steeds in ernstige mate ME, maar het is absoluut dragelijker geworden. Ik vind het een zeer waardevolle verbetering van mijn levenskwaliteit. Het is zeker erg de moeite waard voor andere ME-ers om uit te proberen of ze er net zoveel baat bij hebben als ik. Ik gun het ze wat dat betreft ook heel erg want de reguliere geneeskunst heeft nog geen oplossing voor ons en de meeste ME-ers zullen waarschijnlijk net als ik al behoorlijk geshopt hebben in het alternatieve circuit om naar verlichting te zoeken.
Geactiveerde zuurstoftherapie heeft mij die verlichting gegeven.

“Mijn levenskwaliteit is aanzienlijk beter”
bottom of page