top of page
Stethoscoop op het cardiogram

Medische certificering

Geactiveerde zuurstoftherapie als medische toepassing

Geactiveerde zuurstoftherapie erkend als medische toepassing!


De therapietoestellen van Airnergy voor geactiveerde zuurstof zijn in Duitsland als medische toepassing gecertificeerd. Het gaat bij deze natuurlijke therapievorm om een medisch toestel dat de ademlucht verrijkt met extra energie.


Toepassing van de therapie leidt tot een verbetering van de zuurstofbenutting en gelijktijdig tot een verhoging van de energieproductie in het lichaam. Bovendien wordt het autonome zenuwstelsel geactiveerd en weer in balans gebracht.
Deze methode wordt zowel in de natuurgeneeskunde als in de klassieke medische praktijk in combinatie met allerlei andere therapieënvormen gebruikt. geactiveerde zuurstoftherapie wordt zowel preventief als therapeutisch ingezet bij diverse ziektebeelden, zoals slaapstoornissen, chronische vermoeidheid, astma en COPD, burn-out, allergieën en fibromyalgie.

De lucht wordt in het therapietoestel via een gepatenteerd principe – dat gebruik maakt van heel specifieke lichtfrequenties en natuurlijke katalysatoren – met extra energie verrijkt. De gebruiker ademt deze geënergetiseerde lucht gedurende de therapiesessie van 20 minuten in. Het effect daarvan is vergelijkbaar met het inademen van een geconcentreerde hoeveelheid bos-, berg- of zeelucht.

De ingeademde zuurstof wordt vervolgens beter door het lichaam benut. De gebruiker ervaart – soms al na korte tijd – de positieve effecten van deze verbeterde zuurstofbenutting (VO2). Die verbeterde VO2 leidt tot stimulering van de (mitochondriale) celactiviteit en tot een verbeterde regulering van de stofwisseling. Dit ervaart de gebruiker als een impuls met nieuwe (levens)energie en tegelijkertijd een heerlijke ontspanning.

De producent van deze therapietoestellen – Airnergy AG – heeft in de afgelopen jaren talrijke onderzoeken uit laten voeren naar de werkingsprincipes en de effecten van de geactiveerde zuurstoftherapie. De resultaten van deze studies bevestigen de door de gebruikers gerapporteerde reacties in het lichaam.

Zo is in een studie van professor dr. Kuno Hottenrott (Martin-Luther-Universiteit, Halle), bij gezonde proefpersonen onder andere een verbeterde hartslagvariabiliteit (HRV) gemeten. Deze toename van de variabiliteit van de hartslag wordt in verband gebracht met een beter functionerend autonoom zenuwstelsel, een grotere stressbestendigheid en een stabiele gezondheid.

Deze effecten – vastgesteld na een therapiesessie van 20 minuten bij gezonde sportstudenten– hebben waarschijnlijk een nog veel grotere impact op mensen met chronische ziekten en aandoeningen of mensen die aan zware stress bloot gesteld worden. Met andere woorden in geval van ziekte of stress is het positieve effect nog veel groter.

„Het siert een bedrijf als Airnergy AG dat het zoveel effort steekt in onderzoek- en ontwikkeling“, stelt de fysisch chemicus dr. Ronald Dehmlow uit Berlijn. „Het is naar mijn mening dan ook volkomen terecht dat deze veelbelovende therapie de status van medisch product heeft gekregen. Dat maakt het mogelijk om meer vakmensen en patiënten met deze betekenisvolle en heilzame therapie kennis te laten maken. Bovendien past het goed in de huidige tijdgeest dat we ons openstellen voor zo’n vernieuwende therapie.“

Dr. Stefan Brauweiler, arts uit Rheinbach behoort tot de medici die deze therapie al geruime tijd in zijn praktijk inzet. Vooral bij patiënten met een lichamelijke of psychische overbelasting, longaandoeningen, migraine. spierspanning, chronische pijn, verzuring en bij postoperatief herstel. „We zien bij onze patiënten verschillende effecten, zoals het verdiepen van de ademhaling, ontspanning van de spieren, een betere doorbloeding en een versnelling van wondherstel en regeneratie. “, zo meldt deze praktiserend arts.

Arts die een Vorm
bottom of page