top of page
Zwemmen in de natuur

Slaapstoornissen

Slaapapnoe, snurken, tandenknarsen en andere slaapproblematiek

Hoe geactiveerde zuurstof therapie kan helpen bij Slaapstoornissen


Mensen met slaapproblemen herkennen zich vaak in de volgende situaties:

 • Vermoeid wakker worden

 • Slecht in- en/of doorslapen

 • Snurken

 • Tandenknarsen

 • Wakker worden met last van de nek

 

Tien procent van de bevolking leidt aan een chronische slaapstoornis. Ongeveer vier maal zoveel mensen hebben daar af en toe last van. Ongeveer 50% van de 60+’ers klaagt over een slechte niet verkwikkende slaap, 50% voelt zich na het opstaan niet in staat om veel te presteren en ook niet klaarwakker, waarbij tweederde van hen nooit uit zichzelf wakker wordt, maar daarvoor altijd een wekker nodig heeft.

Dit geldt zeker ook voor de jongeren, want de feiten liegen er niet om: 62% van de 15 – 20 jarigen die met behulp van hun mobiele telefoon gewekt worden, zijn ’s morgens zeer slecht gehumeurd.

Wat doet het Geactiveerde Zuurstoftherapie bij slaapproblemen

Met behulp van een fysiologisch proces dat we kennen van de fotosynthese worden de zuurstofmoleculen in het therapietoestel biofysisch geactiveerd. Daarmee wordt een vorm van fotonenenergie opgewekt. Deze energie wordt via een lichte adembril (cannula) aan de gebruiker toegediend. Een belangrijk effect daarvan is dat de zuurstof beter door het lichaam wordt benut, waardoor er meer energie kan worden geproduceerd. Dit heeft een positieve invloed op vele lichaamsfuncties, maar vooral op de vitaliteit en een diepe en gezonde slaap. Juist de patiënten met een slaapstoornis, zoals bijvoorbeeld slaapapnoe, hebben daar veel baat bij. Ook snurkklachten kunnen sterk verminderen.

Het is een therapie die goed ingezet kan worden bij allerlei slaapproblemen – zoals slaapapneu –  en die ook in combinatie met andere reguliere of complementaire behandelingen kan worden gebruikt.

Welke verbeteringen kunnen mensen met een slaapprobleem gaan ervaren?

De voordelen van toepassing van geactiveerde zuurstoftherapie bij mensen met een slaapstoornis of een slaapapneu zijn:

 • Verbeterde zuurstofbenutting

 • Verbetering van de slaap en het in– en doorslapen

 • Meer energie en vitaliteit

 • Sterke vermindering van het snurken

 • Verbetering van de algehele conditie

 • Verbeterde mentale weerstand

 • Beter concentratievermogen

‘Minder last van spasmen en slaapapneu’

Martin Bouma, Spasme en slaapapneu

De resultaten van geactiveerde zuurstoftherapie

 • Verbetering van de slaap en het in– en doorslapen

 • Minder snurker en knarsen

 • Meer energie en vitaliteit

 • Verbetering van de algehele conditie

 • Verbeterd psychisch welbevinden

 • Beter concentratievermogen

Airnergy wandelen slapen energie
AIRNERGY AvantGarde Cristal
Airnergy basis plus
Airnergy professional plus
Airnergy therapie

Onderzoek naar Slaapstoornissen en Geactiveerde Zuurtoftherapie

Er zijn veel studies gedaan naar de werking van deze therapie van Airnergy. Hieronder vindt u de links naar publicaties die verband houden met slaapproblemen en Geactiveerde Zuurstoftherapie.

 

Dr. Marion Burman-Urbanek en de neuroloog Dr. Hendrik Straube (2004)hebben een studie uitgevoerd in het slaaplaboratorium van de Haranni Clinic in Herne. Bij vrijwel alle patiënten - waarvan een groot deel leed aan ademhalingsstoringen tijdens de slaap (slaapapnoe) - werd een duidelijke verbetering vastgesteld van de gezondheid in het algemeen en de slaapstoornis in het bijzonder (Das Schlafmagazin 3, 46/47, 2004).

 

Professor dr. med. Klaus Jung (2008) stelt in een publicatie dat Geactiveerde Zuurstoftherapie zeer effectief is bij slaapstoornissen ("Natur-Heilkunde Journal" van november 2008) . Hij schrijft onder andere dat " ....alle lichaamscellen zijn op de permanente aanvoer van zuurstof aangewezen. Dit geldt ook en vooral voor de hersencellen, die de zuurstof gebruiken om energie te produceren voor het in stand houden en controleren van alle vitale processen, die zonder uitzondering, door de hersenen worden gereguleerd. Daarbij is het van groot belang dat de juiste hoeveelheid zuurstof op de juiste tijd op de juiste plaats aanwezig is. Niet alleen de absolute hoeveelheid zuurstof is daarbij van belang, maar zeker ook de verdeling van de zuurstof over het gehele organisme en de benutting daarvan....." Dit is volgens professor Jung dan ook het belangrijke aangrijpingspunt voor de Geactiveerde Zuurstoftherapie bij slaapstoornissen. 

 

Prof. Dr. Klaus Schlüter heeft in een studie 48 patiënten in een periode van twee weken minimaal tien therapiebehandelingen gegeven. Bij patiënten met Hypertensie (n = 11) werd de bloeddruk genormaliseerd. Dit effect was ook na drie tot zes maanden nog waarneembaar Heel overtuigend waren de bevindingen bij apnoepatiënten met een hartinsufficiëntie (NYHA II-IV) en bij patiënten met een verminderde zuurstofsaturatie (SpO2) als gevolg van een bronchiaal carcinoom of astmatische bronchitis.

Wat is een slaapstoornis?

Onder een slaapstoornis verstaan we die verstoringen van het verloop van de slaap,

die het vermogen om in te slapen en/of door te slapen belemmeren, die overmatig

slapen veroorzaken of die in abnormaal slaapgedrag naar voren komen.

We onderscheiden vier verschillende categorieën:

 • Insomnia: moeilijk in- en doorslapen of een verstoord slaappatroon dat leidt tot een slaapdeficiet.

 • Hypersomnia: een abnormale toename van de slaapduur met minimaal 25%.

 • Slaapapnoe: een groep van ziekten waarbij de ademhaling tijdens de slaap in de regel meer dan twintig maal voor een periode van minimaal 10 seconden stopt.

 • Parasomnia: een groep aandoeningen waarbij, vaak als gevolg van zuurstofgebrek of alcoholgebruik, (tijdelijke) functiestoornissen van de hersenschors voorkomen, die leiden tot ongewenste gebeurtenissen tijdens de slaap (slaapwandelen, angstaanvallen, nachtmerries, restless legs syndroom, slaapstuipen en tandenknarsen /bruxisme).

Wil je meer weten over Airnergy en hoe het jou kan helpen? 

Maak dan snel vrijblijvend een afspraak! We helpen je graag! 

AIRNERGY+ Professional Rev 1.1 @.jpg
bottom of page