top of page
Zwemmen in de natuur

Airnergy therapie

Alles dat je wilt weten over geactiveerde zuurstoftherapie

Versterk jouw gezondheid met Airnergy

Airnergy therapie, ook bekend als geactiveerde zuurstoftherapie, zorgt er voor dat de ingeademde zuurstof beter in het lichaam kan worden benut en bevordert daarmee de balans in het autonome zenuwstelsel. 

Goed inslapen en doorslapen, volop energie, motivatie én een goede weerstand tegen ziekte! Dat zijn een aantal van de belangrijkste effecten die gebruikers van geactiveerde zuurstoftherapie ervaren. 

De verwachte leeftijd neemt gestaag toe en daarom is het des te belangrijker om de te kunnen leven zonder noemenswaardige beperkingen op gezondheid en vitaliteit. Het verouderingsproces met gezonde en natuurlijke methoden tegengaan is in bijna elke levensfase zinvol. Airnergy is hiervoor ontworpen, maar zeker ook als begeleidende therapie als er al chronische ziekten aanwezig zijn alsook tegen energie- of slaapstoornissen.

Een gezonde levensstijl omvat voedsel dat rijk is aan voedingsstoffen, zoals water, fruit en groenten, evenals regelmatige lichaamsbeweging. Dit is algemeen bekend. Afhankelijk van de omstandigheden en levensfasen is het ook belangrijk om het eigen zuurstofgebruik van het lichaam te ondersteunen, want door te ademen nemen we continu de zuurstof uit de lucht op voor energieproductie, die zich elke seconde in elk van de meer dan 60 biljoen lichaamscellen (!) bevindt. Het is duidelijk onmisbaar.

Hiervan zijn we ons vaak onvoldoende bewust. Het optimaal benutten van de zuurstof uit de lucht die we inademen heeft de hoogste prioriteit voor onze gezondheid, maar ook voor onze eigen regulering en regeneratie. Dit geldt in het bijzonder voor de energiestofwisseling, de versterking van het hart- en hersenmetabolisme en voor celstructuur.

De belangrijkste en meest gerapporteerde effecten van

geactiveerde zuurstoftherapie zijn:

  • Voldoende zuurstof

  • Meer energie en vitaliteit

  • Verbetering van de slaap en het in– en doorslapen

  • Verbetering van het uithoudingsvermogen

  • Verbeterde mentale weerbaarheid en stressbestendigheid

  • Minder snurken

  • Normalisatie van de bloeddruk

  • Beter concentratievermogen

WIST JE DAT: Van de 21 procent zuurstof die aanwezig is in de lucht die we inademen, we slechts 25 procent gebruiken en 75 procent ongebruikt weer uitademen? En daarom een verhoogde zuurstoftoevoer weinig zin heeft?

Zet geactiveerde zuurstof in bij de volgende symptomen

​Geactiveerde zuurstoftherapie wordt vaak gebruikt in combinatie met of als aanvulling op een andere – reguliere – behandeling en werkt ondersteunend bij chronische ziekten en aandoeningen als:

Airnergy Professional Plus
AIRNERGY AvantGarde Cristal
Bewegen Airnergy energie

Hoe het werkt

De geactiveerde zuurstoftherapie maakt gebruik van een cruciaal proces in de natuur dat al miljoenen jaren bestaat, de fotosynthese. 

In het Airnergy-apparaat wordt zuurstof uit de lucht constant in zijn meer energetische toestand gebracht (singlet-zuurstof) - de fysiek actieve vorm van zuurstof die het lichaam kent. De zuurstofmoleculen worden dus geactiveerd. Bij deze activering komt een kleine fractie energie vrij, die gebonden wordt door watermoleculen. Deze watermoleculen worden samen met de normale atmosferische lucht via een neusadembril aan het lichaam aangeboden.

De toepassing van de therapie leidt tot een betere zuurstofbenutting (VO2) en bevordert de balans in het autonome zenuwstelsel.. Dit wordt mogelijk gemaakt door een gepatenteerd proces dat technologisch gebaseerd is op de natuurlijke processen tijdens fotosynthese in groene bladeren.

De geactiveerde zuurstoftherapie kan ziekten, hun duur, frequentie en effecten helpen verminderen. Omdat het lichaam minder energie gebruikt om zijn systeem te herstellen, kan de algemene vitaliteit en het welzijn toenemen.

Geactiveerde zuurstoftherapie verbetert meetbaar de longfunctie en het regulerend vermogen van het autonome zenuwstelsel. Het is ons belangrijkste controle- en reguleringscentrum dat ondergeschikte systemen controleert en reguleert, bijvoorbeeld het hormonale systeem, het zenuwstelsel, het immuunsysteem, energieproductie, regeneratie- en herstelprocessen.​

Oudere vrouw en haar verzorger
bottom of page