top of page

Hooikoorts

De zon schijnt, alles staat in bloei! Wat bij de één romantische gevoelens opwekt, is voor de ander een reden tot zorg. Steeds meer mensen – en vooral kinderen - ontwikkelen allergieën voor de pollen van bomen, grassen of wilde kruiden, die vooral bij mooi weer volop in de lucht aanwezig zijn.

Voor iedereen die aan hooikoorts lijdt, zijn de lente en zomer een tijd van loopneuzen en tranende ogen. Een wandeling eindigt al snel in een niesbui of een hoestaanval. Maar dat is nu niet meer nodig. De geactiveerde zuurstoftherapie van Airnergy bestrijdt loopneuzen en aanverwante verschijnselen op een patiëntvriendelijke manier en heeft bovendien geen negatieve bijwerkingen.


Pollen

Alle mensen die last hebben van hooikoorts, hebben iets gemeen: hun immuunsysteem houdt pollen, die eigenlijk volkomen onschadelijk zijn, voor gevaarlijke indringers. Wanneer de vermeende vijanden in contact komen met het neusslijmvlies, wordt dat beschouwd als een vijandelijke aanval - en beantwoord met heftige tegenmaatregelen. Het lichaam zet een serie immuunreacties in gang met als resultaat de vervelende symptomen van hooikoorts: jeukende ogen, prikkels in de neus en in een later stadium kriebel in de keel en een loopneus.


Bijzonder problematisch is dat de ziekte zich bij vier van de tien hooikoortspatiënten in de loop van de tijd verplaatst van de neus-keelholte naar de daaronder gesitueerde luchtpijp en de bronchiën. Dan wordt het probleem echt serieus. Door deze gevreesde „verhuizing“ heeft de lastige loopneus zich namelijk ontwikkeld tot een ernstige longziekte: allergisch astma bronchiale. Deskundigen adviseren dan ook: We moeten dus niet te gemakkelijk over hooikoorts denken en tijdig maatregelen tegen deze aandoening nemen.


Wat kun je doen? 

Maar wat kun je tegen hooikoorts doen? 

In de eerste plaats kunt u of uw kind proberen pollen uit de weg te gaan - wat evenwel om voor de hand liggende redenen moeilijk is. 

Een tweede oplossingsrichting is om medicijnen te nemen. Normaalgesproken zijn deze effectief, maar ze slaan niet bij ieder kind aan. 

Een derde mogelijkheid is om uw kind ongevoelig te maken voor „zijn of haar“ pollen. Een nadeel is dat deze zogenaamde hyposensibilisatie, die wordt uitgevoerd door een allergoloog, bijzonder veel tijd kost en ook niet altijd het beoogde resultaat heeft.

Met Airnergy is er een vierde mogelijkheid om allergieën te slim af te zijn. De geactiveerde zuurstoftherapie kan een zinvolle aanvulling zijn op mogelijkheden 1 tot en met 3 en kan deze soms zelfs overbodig maken. Het werkingsprincipe is even eenvoudig als geniaal. In het Airnergy-apparaat wordt de zuurstof in de lucht die wordt ingeademd, in een geactiveerde toestand gebracht. De lucht kan hierdoor optimaal door het lichaam worden benut. Deze energierijke lucht wordt door de allergiepatiënt ingeademd via een lichte adembril (20 minuten per dag is meestal voldoende). Deze natuurlijk verrijkte zuurstof geeft het lichaam een veel grotere hoeveelheid energie dan normale lucht. Deze energie kan direct worden gebruikt voor de stofwisseling en zet daarnaast diverse genezingsprocessen in gang. Vrije radicalen, d.w.z. agressieve stoffen die het ontstekingsproces in de luchtwegen iedere keer opnieuw aanwakkeren, worden „gevangen” en geneutraliseerd. Ontstoken slijmvliezen krijgen de kans om te slinken en u en uw kind kunnen weer beter doorademen.


Ervaringen

Veel allergiepatiënten hebben al goede ervaringen opgedaan met Airnergy. Zo bericht bijvoorbeeld Frank Ullrich, trainer van het Duitse biatlonteam, die Airnergy zowel bij zijn team als privé met veel succes toepast: „De allergieën van mijn kinderen zijn enorm afgenomen“. Ook Paralympics-deelneemster Marianne Buggenhagen, die Airnergy gebruikt, bevestigt: „Ik ben astmapatiënte en heb nu veel minder medicijnen nodig. ‘s Winters had ik anders altijd drie tot vijf keer last van een infectie. Sinds ik dit apparaat gebruik, is dat nog geen enkele keer gebeurd.“


Astma en andere luchtwegaandoeningen

In principe is het bij alle soorten allergieën, bij astma en bij andere luchtwegaandoeningen altijd de moeite waard de Airnergytherapie uit te proberen. Bijwerkingen zijn niet te verwachten en ook niet bekend. Honderden geëngageerde artsen en therapeuten hebben inmiddels al een Airnergy-apparaat in hun praktijk staan. Veel allergiepatiënten, vooral kinderen, zouden de therapie echter het liefst thuis in hun vertrouwde omgeving toepassen.

Forest_edited.jpg

Anouk van Dam

30-06-2021

bottom of page