top of page

​‘Het scheelt veel medicijngebruik en migraine’ 

Marianne Nagtegaal (39 jaar)

Het was of er een frisse wind door mijn hoofd kwam!  

Ik ben arbeidsongeschikt vanwege chronische hoofdpijn. Dat komt waarschijnlijk door een ongeluk in 1979, waardoor ik hersenletsel heb opgelopen. Daarnaast kreeg ik ook steeds vaker last van migraine, waarvoor ik medicijnen had om de aanvallen te verminderen en medicijnen voor tijdens de aanval.  
 
Ik heb al jaren alles gedaan en ik ben overal geweest om hier wat aan te doen, maar dat is allemaal op niets uitgelopen. In december 2008 kwam ik bij de zoveelste alternatieve therapie. Daar kreeg na een intake te horen dat ze wel iets konden proberen, maar het zou een langdurig traject worden zonder garanties. Ik had op dat moment ook een migraine aanval, dus wilde hier niet mee door gaan. Niet veel later kwam in contact met het Klooster en mocht wel een keer aan het Airnergy apparaat, om te kijken of dit iets voor mij was. Het was of er een frisse wind door mijn hoofd kwam!  
 
Minder migraine
Ik had echter niet de energie om een paar keer per week naar Putten te gaan voor een behandeling, maar ik wilde de ervaring vaker hebben dus ben ik op zoek gegaan of ik zelf het apparaat kon kopen. Sinds ik het apparaat aangeschaft heb, lig ik er tweemaal per dag een half uur aan. Dit heeft er voor gezorgd dat ik geen pre-medicatie meer hoef te slikken. Mijn migraine aanvallen zijn verminderd van eenmaal per week naar eenmaal per maand en ook de hevigheid is minder. Helaas heeft het geen effect gehad op mijn dagelijkse hoofdpijn, maar het scheelt veel medicijngebruik en migraine.  Tot mijn grote spijt heeft de ziektekostenverzekering niet meegedragen in de aanschaf, maar ik ben er heel blij mee. 

​‘Het scheelt veel medicijngebruik en migraine’ 
bottom of page